Care este tensiunea arterială normală la persoanele de peste 65 de ani. Modificările legate de vârstă afectează toate sistemele corpului, inclusiv sistemul cardiovascular și valorile tensiunii arteriale.
„După 40 de ani, toate sistemele organismului își încetinesc funcțiile. Odată cu vârsta, miocardul „obosește”; mușchiul inimii nu se mai contractă în același mod ca în tinerețe. Acesta este motivul pentru care ritmul cardiac la vârstnici încetinește, fluxul sanguin încetinește, de asemenea, deci scade și presiunea pe vase. Acesta este un proces normal”, spune cardiologul Dr. Oleg Varfolomeev.
Dacă nu există boli cardiovasculare, atunci tensiunea arterială scade odată cu vârsta. Dar în cazul bolilor cardiovasculare, aceasta este ridicată. După vârsta de 65 de ani, presiunea ar trebui să fie de 120/80 mm Hg.
CITEȘTE ȘI: Truc recomandat de medici: Pune acest lucru pe picioare, dacă ți s-a mărit brusc tensiunea
Dacă, ca urmare a măsurării, valoarea presiunii este de 95/60 mm Hg și mai mică, acesta poate fi un semn de hipotensiune arterială. Această tulburare este de obicei însoțită de o sănătate precară și slăbiciune constantă. Cu o tensiune arterială scăzută, persoanele în vârstă se pot confrunta cu o dispoziție scăzută, un interes scăzut în viață și apatie. Dacă nu consultați un medic la timp, afecțiunea se poate agrava și pot apărea tulburări neurologice.
„Hipertensiunea arterială la vârstnici este frecventă. Atunci când valorile tonometrului sunt peste 140/85, vorbim despre dezvoltarea hipertensiunii arteriale. Există multe motive pentru dezvoltarea acesteia: predispoziția în familie, excesul de greutate, sedentarismul, stresul, alimentația deficitară , fumatul și alcoolismul”, spune specialistul.
Hipertensiunea arterială este cauzată de un număr mare de boli care apar odată cu vârsta. Acestea duc la schimbări în organism:
Toate aceste modificări sunt considerate nefavorabile pentru persoanele în vârstă. Ele conduc la o creștere treptată a presiunii, care duce adesea la o criză hipertensivă.
CITEȘTE ȘI: Cum afectează deficitul de vitamina D tensiunea arterială
Hipotensiunea poate fi rezultatul unei șederi îndelungate în pat după boală, intervenție chirurgicală, alimentație necorespunzătoare sau administrarea de medicamente care scad tensiunea arterială. Sănătatea este afectată de timp, stres emoțional excesiv, tulburări nervoase și pierderi acute de sânge, potrivit actualno.com.
Semnele bolii includ: